Oferta Vata Minerala

vata-minerala

Ce este vata minerala de sticla?

Vata minerala de sticla este produsul pentru izolatie cel mai folosit din lume. Spre deosebire de alte tipuri de izolatie, vata minerala de sticla ofera atat izolatie termica cat si acustica, avand o clasificare A1 de comportament la incendii conform Clasificarii Europene.

Preturi:

  • Vata Minerala cu folie Aluminiu #5/14.4mp – 129 lei

  • Vata Minerala cu folie Aluminiu  #10/9mp – 115 lei

  • Vata Minerala 5-10cm Isover – 65 lei

  • Vata Minerala Biscuit Isover – 58 lei

Proprietati

Proprietatile termo-fonoizolatoare ale produselor din vata de sticla rezulta din insasi tehnologia de realizare a lor: impaslitura obtinuta din fibre continue de material cu inglobarea unui volum foarte mare de aer intre ele, aer care este impiedicat sa circule liber. Acest ansamblu fibre-aer prezinta foarte bune proprietati izolatoare. Topitura de material este filata la 14000C in fibre cu grosimea de 4-5 microni, fibrele fiind aglomerate cu ajutorul unui liant, obtinandu-se un material cu o elasticitate deosebita.

Orice material (cu o anumita grosime si la o anumita diferenta de temperatura) este definit de conductivitatea termica – LAMDA – care reprezinta cantitatea de caldura exprimata in „W” transmisa printr-un mp din materialul respectiv cu o grosime de 1 m, timp de o ora, la diferenta de 1 grad intre suprafata sa interioara si cea exterioara. Acest coeficient intra in numitorul relatiei de dimensionare a rezistentei termice. Cu cat valoarea acestui coeficient este mai mica, cu atat proprietatile izolatoare sunt mai bune. Un coeficient redus se obtine prin utilizarea unui material de grosime mai mare.

Proprietatile termoizolatoare ale oricarui material fiind influentate de umiditatea acestuia, la punerea in opera a materialelor se vor respecta recomandarile producatorilor. Astfel se pot dispune bariere contra migratiei vaporilor catre interiorul constructiei, iar spre exterior se vor lasa spatii pentru aerisire.

Datorita structurii dense a fibrelor minerale si a permeabilitatii ridicate, vaporii de apa pot trece prin materialul termoizolator racindu-se fara a condensa.

Chiar in cazul unui condens produs in masa izolatoare, datorita rezistivitatii reduse la fluxul de aer al materialelor cantitatea de apa se evapora rapid in spatiile libere de circulatiea aerului catre exterior.

Structura vatei minerale ii confera acesteia proprietati fonoabsorbante foarte bune, pentru anumite intervale de frecventa. Sunetele percepute de urechea noastra se intind pe un interval al frecventelor cuprins intre 16 – 20000 Hz, zgomotele obisnuite desfasurandu-se in banda cuprinsa intre 100 – 4000 Hz.

Pentru a concepe o izolare fonica este necesara descompunerea sunetului (zgomotului) in benzi de frecventa, se poate obtine o atenuare corespunzatoare a zgomotului prin utilizarea unui sistem combinat din vata minerala si un material cu o densitate mare: metal, beton, zidarie din caramida sau placi duble din gips-carton.

Comportarea la actiunea focului

Vata minerala de sticla nu arde, nu intretine arderea, la temperaturi de peste 2500C avand insa loc o degradare a liantului. In functie de incarcatura termica dintr-o incapere se recomanda o anumita rezistenta la foc pentru peretii despartitori ce delimiteaza acel spatiu.

Utilizare

  1. Pardoseli si plansee. Izolarea termica si fonica a pardoselilor si a planseelor dintre nivele, inclusiv la pardoselile de la parterul cladirilor fara subsol. Termoizolarea se face cu vata minerala de sticla Rio dispusa intre grinzile din lemn care sustin pardoseala fiind de regula postate la cca. 40 cm distanta intre ele.
  2. Planseu peste ultimul nivel. Considerand podul neamenajat ca spatiu de locuit avand alte utilizari, termoizolatia trebuie conceputa din elemente care pot suporta sarcini verticale pe toata suprafata sau numai partial.
  3. Pereti interiori despartitori. Sistemele de pereti interiori obtinuti din placa de gips-carton si vata minerala sunt usori, nu incarca structura, se executa rapid in orice conditii, inlatura procesele umede din zidaria traditionala si permit flexibilitate in schimbarea functionala a spatiului respectiv. Vata minerala se posteaza intre pereti in scopul unei atenuari a zgomotului aerian si pentru izolarea termica a sistemului.
  4. Termoizolarea mansardelor. Amenajarea mansardelor ca spatii locuibile constituie in principal un castig de spatiu. Aceste amenajari se pot face atat la casele existente, cat si la cele noi construite. Izolatia cu vata de sticla este ideala: greutatea redusa, nu arde si nu intretine arderea, rapiditate si usurinta in montaj si executie.
  5. Pereti exteriori. Peretii exteriori sunt elemente ale constructiei care vin in contact direct cu exteriorul. Ei trebuie sa asigure in interior un microclimat constant indiferent de parametrii din exterior. Deoarece, conform principiului lui Carnot, caldura migreaza de la punctele mai calde spre cele mai reci, izolarea peretilor exteriori are rolul de a limita pierderea caldurii din interior spre exterior iarna si intrarea caldurii din exterior spre interior vara. Ideala este dispunerea termoizolatiei la exteriorul peretelui.

Sursa:izolatii.ro

Atunci cand ei decizia de cumparare trebuie sa ti cont ca o parte din suma cheltuita in depozitul nostru se va intoarce in buzunarul tau, prin programul „Fratia Meseriasilor”.

Astfel avem Vata minerala de sticla Ieftin.  Nu trebuie decat sa vi in depozitul nostru din Sos Oltenitei 202, Popesti Leordeni, Ilfov. Telefonul nostru este: 0744.675.760